Devaux vliegvis lijnen

Filter

1
Onbeperkt
0
Onbeperkt
Devaux-vliegvis-lijnen

De lijn bestaat in verschillende gewichtsklassen. De AFTMA indeling is daarin het meest gebruikt. Deze loopt van #1 tot #15 en is een maat voor het gewicht van de eerste negen meter lijn. Vliegenlijnen lopen in meerdere of mindere mate taps toe en kunnen drijvend, bijna zwevend of zinkend zijn uitgevoerd.

Aan de lijn wordt een zogenaamde voorslag (vaak gemaakt van nylon) bevestigd die ook taps toeloopt. Aan het dunste gedeelte (einde) wordt de kunstvlieg bevestigd.

Het werpen met een vliegenlijn is een interessant fysisch fenomeen. De lijn volgt een versnelling met een abrupte stop van de top van de hengel. Daardoor ontstaat een soort lopende golf, die in het jargon een "loop" wordt genoemd. Door het taps zijn van de lijn wordt de impuls overgedragen op een steeds dunner stuk lijn, zodat de snelheid van de golf gaat toenemen.[1][2] Daardoor zullen de vliegenlijn en voorslag zich gaan strekken. Als de lijn volledig gestrekt is heeft hij nog steeds snelheid, zodat de visser op dat moment een hoeveelheid lijn extra kan toevoegen. Door het maken van valse worpen kan steeds meer lijn aan het eind van elke worp buiten de hengel worden gebracht.Devaux DVX Coach WF
Met goed drijfvermogen en uitstekend glijden, zullen de DVX COACH drijvende lijnen zich aanpassen aan alle situaties en alle vliegvistechnieken. Aangenaam en gemakkelijk te werpen, ze zijn perfect voor een beginnende of ervaren visser. Het meer uitgesproken profiel van de WF maakt het gemakkelijker om op afstand te werpen.
 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies